Kapat
Giriş Yap
GAU Network etki alanından hesabınızda oturum açın.
Kaydınız yok mu? Şimdi Kaydolun !
Giriş Yap :  
Kullanıcı Adı : Kullanıcı adımı unuttum
Şifre : Şifremi Unuttum
Üye değil misiniz? Şimdi kaydolun!
Kullancı Adı : GAU Web Mail  
Adım Soyadım :
E-Mail Adresim :
Kayıt Ol : GAU Web Mail  
E-Mail Adresiniz :
Adınız Soyadınız :
Kayıt Ol : GAU Öğenci Mail  
Öğrenci Numaranız :
Adınız Soyadınız :
Kayıt Ol : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi  
E-Mail Adresiniz :
Adınız Soyadınız :
Kullanıcı Adı : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi  
E-Mail Adresiniz :
Adınız Soyadınız :
Şifre : GAU Öğrenci Bilgi Sistemi  
E-Mail Adresiniz :
Öğrenci Numaranız :
Kullanıcı Adı : GAU Kütüphane  
E-Mail Adresiniz :
Öğrenci Numaranız :
Kayıt Ol : GAU Kütüphane  
E-Mail Adresiniz :
Öğrenci Numaranız :
Aranacak Kelime:
 
Araştırma Araçları:
  
Sadece:

Tüm Kaynaklar

Tüm kaynaklarda arayın

Katalog Tarama

Katalog taraması yapın

E-Yayınlar A-Z

Tüm kaynaklarda arayın

TELİF HAKLARI BİLDİRİMİ


Telif hakları nedir?
Kişinin her türlü fikri emeği ile meydana getirdiği ürünler üzerinde hukuken sağlanan haklardır. Telif hakkının doğması için tescile gerek yoktur. Fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar eserin üretilmesiyle birlikte doğar. Telif hakları soyut niteliğe sahiptir. Telif hakları ile koruma altına alınan, insan düşüncesinin yarattığı maddi olmayan mallardır. Telif hakları somutlaştığı maddeden ayrı ve bağımsız bir varlık ve hukuki değere sahiptir. Telif hakları kapsamına giren eserlerin hakları tamamen sahiplerine aittir ve bu haklar üçüncü şahıslar tarafından izinsiz kullanılamaz.


Fikri mülkiyet nedir?
Bir kişiye veya kuruluşa ait olan bir fikir ürünüdür. Telif hakları, patentler, faydalı modeller, tasarımlar, markalar, coğrafi işaretler, yeni bitki çeşitleri, entegre devre topografyaları, biyoteknoloji, gen teknolojisi, bilgisayar programları, veri tabanları, ticari sırlar fikri mülkiyet hukukunun kapsadığı haklardan bazılarıdır.


GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DİREKTÖRLÜĞÜ
TELİF HAKLARI BİLDİRİMİ


Girne Amerikan Üniversitesi Kütüphanesi, kullanıcılarına farklı biçim ve ortamlarda güncel ve bilimsel bilgi kaynakları sunar. Bu kaynakların kullanılması, korunması ve geliştirilmesine yüksek derecede özen gösterir. Basılı ya da elektronik kitaplar ve dergiler başta olmak üzere tüm bilgi kaynaklarından ancak telif hakları çerçevesinde yararlanılabilir ve bu kaynaklara dayalı bilgi hizmetlerinin sürdürülebilmesi sağlanabilir. Bu haklar ulusal ve uluslararası sınırlar içerisinde ilgili yönetmelik ve kanunlarla korunmaktadır. Tüm telif hakları yönetmelik ve kanunları, telifli yayınların telif hakkı sahipleri dışında kullanımını belirli ölçülerde sınırlar. İzinsiz kopyalama, telifli yayınların çoğaltılması, otomatik indirme (download) işlemleri vb. telif hakkı sahibinin veya bağlı hak sahiplerinin yasal haklarını ihlal etmek demektir. İstemli ya da istemsiz tüm telif hakkı ihlallerine, telif sahibi ve/veya aracı kurumlarca (yayıncılar, içerik sağlayıcılar vb.) kişi ve üniversite bazında ağır ceza ve yaptırım uygulanabilir.

 

Girne Amerikan Üniversitesi Kütüphanesi`nin tüm kullanıcıları (akademisyenler, öğrenciler, kurum dışı bireyler vs.) fikri mülkiyet ve telif hakları ile ilgili her türlü etkinlik ve işlemlerinde yasalara, üniversitenin politikasında belirlenen ilkelere ve genel akademik etiğe uygun davranmakla yükümlüdürler.

 

Girne Amerikan Üniversitesi Kütüphanesi, “Ders kitapları dâhil hiçbir eserin aslının ya da kopyasının fikir mülkiyeti yasaları sınırları dışında, herhangi bir şekil veya yöntemle çoğaltılmaması veya çoğaltılmışlarının kullanılmamasını” bir çalışma ve hizmet kuralı olarak kabul eder.


Ek bilgi için bkz.


— T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü

 

— Edebiyat ve Sanat Eserlerinin Korunmasına İlişkin Bern Sözleşmesi

 

— Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Örgütü (WIPO) Telif Hakları Andlaşması